Květáková pizza bez lepku

Výborná pizza, ve které nenajdete ani gram pšeničné mouky, je vhodná do redukčního jídelníčku, stravování dětí i pro ty, kteří lepek ze zdravotních důvodů nemůžou.

Určitě si pochutnáte!


Na pizzu bez lepku budete potřebovat:

  • 1 celý květák
  • 2 vajíčka
  • jáhlovou mouku
  • trochu kypřícího prášku
  • česnek, sůl, provensálské koření
  • rajčatovou šťávu a ingredience na ozdobení (šunka, sýr, olivy, rajčata, ...)
  • olivový olej

Jak na ni:

Nejprve květák nechte nasekat na jemné kousky. Ty smíchejte se lžící olivového oleje a v troubě nebo na pánvičce 10 min pečte.

Květáková pizza bez lepku

Po vychladnutí přidejte 2 celá vajíčka, 2-3 lžičky soli, lžičku provensálského koření, 2 rozmačkané stroužky česneku, 2 lžičky kypřícího prášku a cca 75 ml jáhlové mouky.  

Z výsledné směsi vytvarujte malé pizzy, které přijdou na plech s pečícím papírem a 30 min se budou při 180°C v troubě péct.

Po upečení je nazdobíte dle svého uvážení (rajčatová šťáva, šunka, sýr...) a ještě 10 min zapečte.

Pizza je nejlepší ještě mírně teplá, tak ať chutná i vám!

Comments are closed.