Výborná pizza, ve které nenajdete ani gram pšeničné mouky, je vhodná do redukčního jídelníčku, stravování dětí i pro ty, kteří lepek ze zdravotních důvodů nemůžou.
Určitě si pochutnáte!
Na pizzu bez lepku budete potřebovat:
- 1 celý květák
- 2 vajíčka
- jáhlovou mouku
- trochu kypřícího prášku
- česnek, sůl, provensálské koření
- rajčatovou šťávu a ingredience na ozdobení (šunka, sýr, olivy, rajčata, ...)
- olivový olej
Jak na ni:
Nejprve květák nechte nasekat na jemné kousky. Ty smíchejte se lžící olivového oleje a v troubě nebo na pánvičce 10 min pečte.
Po vychladnutí přidejte 2 celá vajíčka, 2-3 lžičky soli, lžičku provensálského koření, 2 rozmačkané stroužky česneku, 2 lžičky kypřícího prášku a cca 75 ml jáhlové mouky.
Z výsledné směsi vytvarujte malé pizzy, které přijdou na plech s pečícím papírem a 30 min se budou při 180°C v troubě péct.
Po upečení je nazdobíte dle svého uvážení (rajčatová šťáva, šunka, sýr...) a ještě 10 min zapečte.
Pizza je nejlepší ještě mírně teplá, tak ať chutná i vám!