Tento dezert si můžete dopřát bez výčitek a navíc, tuky bude spalovat ne ukládat:-)
Přiznávám, není tentokrát z mé hlavy, narazila jsem na něj na jedné americké stránce s recepty, a protože vypadal opravdu lákavě, okamžitě jsem jej upekla a otestovala na své rodině. Všem chutnal!
Jakmile si přečtete složení, nemějte prosím předsudky. Není vyroben z klasické bílé mouky, ale opravdu chutná velmi dobře. Prostě jej musíte zkusit:-)
Zde je původní recept a k tomu i pár mých inovací:
Suroviny:
- 2 hrníčky vařených černých fazolí
- 3 vajíčka
- 4 lžíce olivového oleje
- 2/3 hrníčku hrozinek (předem namočit) - v původním receptu je cca 20 datlí
- 1 lžíce kypřícího prášku
- 1 lžička jablečného octu (možná poslouží citronová šťáva...)
- špetka soli
- 1 lžička vanilkové esence (raději té přírodní nebo trochu vanilky z lusku)
- 4 lžíce kakaa
- 3 lžíce nasekané hořké čokolády (obsah kakaa min 60%)
Postup: hrozinky namočte min na 30 min do vody, poté nechte okapat. Z bílků ušlehejte sníh. Uvařené fazole rozmixujte dohladka. Všechny suroviny kromě čokoládových lupínků a sněhu umixujte společně, na závěr vmíchejte i čokoládu a sníh. Těsto vám vystačí na malý plech, pro pečení použijte pečící papír. Pečte při 170 °C po dobu cca 20-25 min.