Čokoládové brownies

Tento dezert si můžete dopřát bez výčitek a navíc, tuky bude spalovat ne ukládat:-)

Přiznávám, není tentokrát z mé hlavy, narazila jsem na něj na jedné americké stránce s recepty, a protože vypadal opravdu lákavě, okamžitě jsem jej upekla a otestovala na své rodině. Všem chutnal!

Jakmile si přečtete složení, nemějte prosím předsudky. Není vyroben z klasické bílé mouky, ale opravdu chutná velmi dobře. Prostě jej musíte zkusit:-)


Zde je původní recept a k tomu i pár mých inovací:

Suroviny:

  • 2 hrníčky vařených černých fazolí
  • 3 vajíčka
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2/3 hrníčku hrozinek (předem namočit) - v původním receptu je cca 20 datlí
  • 1 lžíce kypřícího prášku
  • 1 lžička jablečného octu (možná poslouží citronová šťáva...)
  • špetka soli
  • 1 lžička vanilkové esence (raději té přírodní nebo trochu vanilky z lusku)
  • 4 lžíce kakaa
  • 3 lžíce nasekané hořké čokolády (obsah kakaa min 60%)
Postup: hrozinky namočte min na 30 min do vody, poté nechte okapat. Z bílků ušlehejte sníh. Uvařené fazole rozmixujte dohladka. Všechny suroviny kromě čokoládových lupínků a sněhu umixujte společně, na závěr vmíchejte i čokoládu a sníh. Těsto vám vystačí na malý plech, pro pečení použijte pečící papír. Pečte při 170 °C po dobu cca 20-25 min.

Comments are closed.