„Zelí“ z červené řepy a čočkové karbanátky

 

Nápad na kombinaci řepy a červené čočky vznikla na mé zahradě, když jsem nad řádkami řepy přemýšlela, co s takovou úrodou udělám…

Vyzkoušejte, je to velmi jedlé:-)

 


Na celý oběd si připravte:

  • brambory - použila jsem vlastní, tak jsem se ani nenamáhala je loupat...
  • červenou řepu, červenou čočku
  • ovesnou mouku nebo jemné ovesné vločky
  • špaldovou mouku na zahuštění "zelí"
  • cibuli, česnek, sůl, majoránku, kmín
  • olivový olej nebo sádlo na pečení
  • trochu octu a cukru

Jak na "zelí" z červené řepy:"Zelí z červené řepy"

Nejprve povařte řepu vcelku, zhruba 20 minut. Poté ji nechte trochu ochladit a oloupejte. Nastrouhanou ji dále duste se solí a kmínem do konzistence, která vám vyhovuje, doporučuji cca dalších 20 minut.

Poté ji zahustíte špaldovou moukou a dochutíte cukrem a octem dle chuti. Na "zelí" doporučuji osmažit trochu cibulky.

Pečené kuličky z červené čočkyKarbanátky připravíte ve vegetariánské i veganské verzi podle receptu na Pečené kuličky z červené čočky.

Přeji dobrou chuť nad zdravého jídla!