Květákový krém

Tuto polévku vymyslel můj 4-letý syn. Když jsem se chystala vařit ji jako klasiku, zeptal se, jestli ji rozmixujeme.

Tak jsme to zkusili a výsledek se opravdu povedl.

Dcera prohlásila, že ta polévka je "exkluzivní a proč jí nejíme každý den:-)


Kromě poloviny květáku na základ polévky budete ještě potřebovat:

  • 1 mrkev
  • 2 stroužky česneku
  • majoránku, sůl, pepř, kmín, vegetu
  • plátek másla, olivový olej

 

      Na másle s olivovým olejem lehce osmahněte nakrájenou mrkev okořeněnou vegetou. Poté přidejte nasekaný česnek, krátce orestujte (cca 1 min, česnek se Vojtík a květákový krémnesmí spálit), přidejte kousky květáku, kmín, sůl a povařte, až květák změkne (cca 15 min). Poté vše rozmixujte, dokořeňte majoránku, vegetou a ev. i pepřem.

      Podávejte s pažitkou a pečivovými krutonky. Polévka je výborná, velmi sytivá a obsahuje vápník!

      Mrkev „srazí“ bílou barvu, kterou děti často na polévkách nemají příliš rády:-)


Další tipy na polévky vysoké nutriční hodnoty:

fazolovagluasova

 

Gulášovo-fazolová polévka

 

 

 

bramborova se spaldou

 

Voňavá bramborová polévka

 

 

 

hrachova

 

Hrachový krém

 

 

 

Rajsko-fazolová5

 

Rychlá rajčatová polévka s fazolemi

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.