Jestliže čtete tento příspěvek v parném létě, tedy v době, kdy jsem jej tvořila, pak určitě víte, jak je to se stravou ve vedrech složité. Chuť nemáme často celý den na nic, pustit troubu jako další zdroj tepla si raději odpustíme, trávit hodiny u sporáku se nám také nechce a jíst jen zeleninu a ovoce pořád taky nejde.
Já to řeším nějakou rychlovkou a zvlášť, když nás čeká večerní grilování, se snažím připravit něco jednoduchého, lehkého a rychlého. Proto jsem si vymyslela tuto 15 min polévku:
Potřebujete jen: 1 balení rajčatové šťávy, 1 plechovku fazolí, 1 papriku, 2 menší mrkve, 1 menší cibuli, 2-3 stroužky česneku, olivový olej, sůl, pepř, případně čerstvé bylinky (oregano a bazalka), lžičku provensálského koření a parmazán.
Postup:
1) nejprve usmažte dozlatova nakrájenou cibuli, k ní na krátký (cca 10 min) rest ještě přidejte nakrájenou zeleninu (mrkev, papriku, česnek)
2) poté vše podlijte rajčatovou šťávou, přidejte propláchnuté fazole z plechovky, sůl, trochu pepře, provensálské koření a případně i svazek čerstvých bylinek, provařte dalších 5 minut, dětem mírně polévku doslaďte
3) doporučuji podávat s na sucho opečeným pečivem, pomazaným trochou česneku, lehce osoleným a posypaným provensálským kořením, k polévce je také výborný parmazán
Dobrou chuť:-)