Lehká večeře pro celou rodinu:-)
Suroviny: 1 větší mrkev, 2 brambory, 2-3 stroužky česneku, 1 stonek řapíkatého celeru, 1 menší cibule, hrst pohankových krup, sůl, pepř, bobkový list, kmín, majoránka, sádlo nebo olej, jarní bylinky (petrželka, pažitka, česneková nať aj.)
Na lžíci sádla osmahneme s bobkovým listem cibuli nakrájenou na měsíčky a proužky mrkve. Cibuli není nutné nechat úplně zčernat, stačí jen smažit do zlatova.
Jakmile začne cibule zlátnout, přidáme česnek nakrájený na plátky, na kousky nakrájený řapíkatý celer a brambory, kmín, případně i trochu vegety bez glutamanu. Ještě minutku restujeme.
Po krátkém restu podlijeme vodou, přidáme pohankové kroupy, sůl, pepř a vaříme 10-15 min.
Jakmile je vše měkké (vaříme ale jen na skus), přidáme lžičku majoránky, necháme projít varem a můžeme servírovat s nasekanými bylinkami.
Dobrou chuť:-)