Nápad na kombinaci řepy a červené čočky vznikla na mé zahradě, když jsem nad řádkami řepy přemýšlela, co s takovou úrodou udělám…
Vyzkoušejte, je to velmi jedlé:-)
Na celý oběd si připravte:
- brambory - použila jsem vlastní, tak jsem se ani nenamáhala je loupat...
- červenou řepu, červenou čočku
- ovesnou mouku nebo jemné ovesné vločky
- špaldovou mouku na zahuštění "zelí"
- cibuli, česnek, sůl, majoránku, kmín
- olivový olej nebo sádlo na pečení
- trochu octu a cukru
Nejprve povařte řepu vcelku, zhruba 20 minut. Poté ji nechte trochu ochladit a oloupejte. Nastrouhanou ji dále duste se solí a kmínem do konzistence, která vám vyhovuje, doporučuji cca dalších 20 minut.
Poté ji zahustíte špaldovou moukou a dochutíte cukrem a octem dle chuti. Na "zelí" doporučuji osmažit trochu cibulky.
Karbanátky připravíte ve vegetariánské i veganské verzi podle receptu na Pečené kuličky z červené čočky.
Přeji dobrou chuť nad zdravého jídla!