pohankova-sekana

Pohanková sekaná

Když jsem poprvé narazila na tento recept, nechtěla jsem věřit, že ve finální podobě bude tak dobrý.

Pohanka je velmi prospěšná surovina, proto toto jídlo určitě doporučuji:


Na pohankovou sekanou budete potřebovat:

  • pohanku - kroupy (cca 1,5 hrníčku)
  • 2 vajíčka
  • 100 g kysaného zelí
  • 50 g tvrdého nastrouhaného sýru (můžete i vynechat)
  • sůl, pepř, 2 stroužky česneku, majoránku, lžičku hořčice


      Pohanku uvařte podle návodu a nechte ji ochladnout. Poté ji smíchejte s vajíčky, sýrem, nakrájených zelím a kořením.

     Vytvarujte do šišky, kterou na pečícím papíře vymazaným nejlépe sádlem upečete do růžova (zhruba 50 min při 170°C). Povrch sekané před pečením rovněž potřete trochou oleje nebo sádla a mírně podlijte vodou.    

      S vařenými brambory chutná výborně:-)     

Leave A Response

* Denotes Required Field