Když jsem poprvé narazila na tento recept, nechtěla jsem věřit, že ve finální podobě bude tak dobrý.
Pohanka je velmi prospěšná surovina, proto toto jídlo určitě doporučuji:
Na pohankovou sekanou budete potřebovat:
- pohanku - kroupy (cca 1,5 hrníčku)
- 2 vajíčka
- 100 g kysaného zelí
- 50 g tvrdého nastrouhaného sýru (můžete i vynechat)
- sůl, pepř, 2 stroužky česneku, majoránku, lžičku hořčice
Pohanku uvařte podle návodu a nechte ji ochladnout. Poté ji smíchejte s vajíčky, sýrem, nakrájených zelím a kořením.
Vytvarujte do šišky, kterou na pečícím papíře vymazaným nejlépe sádlem upečete do růžova (zhruba 50 min při 170°C). Povrch sekané před pečením rovněž potřete trochou oleje nebo sádla a mírně podlijte vodou.
S vařenými brambory chutná výborně:-)
Leave A Response