Pohanková sekaná

Když jsem poprvé vyzkoušela tento recept, nechtěla jsem věřit, že ve finální podobě si na pohankové sekané opravdu pochutnáme 🙂

Pohanka je velmi prospěšná surovina, proto toto jídlo určitě doporučuji:


Na pohankovou sekanou budete potřebovat:

  • pohanku - kroupy (cca 1,5 hrníčku)
  • 2 vajíčka
  • 100 g kysaného zelí
  • 50 g tvrdého nastrouhaného sýru (můžete i vynechat)
  • sůl, pepř, 2 stroužky česneku, majoránku, lžičku hořčice
  • chia semínka, lněná semínka 

      Pohanku uvařte podle návodu a nechte ji ochladnout. Poté ji smíchejte s vajíčky, sýrem, nakrájeným zelím a kořením.

       Pokud budete chtít mít “sekanou” ještě zdravější, namočte si min 2 hodiny předem 2 lžíce chia semínek a 2 lžíce drcených lněných semínek, které do ní zamícháte.

     Vytvarujte šišku, kterou na pečícím papíře vymazaným nejlépe sádlem upečete do růžova (zhruba 50 min při 170°C). Povrch sekané před pečením rovněž potřete trochou oleje nebo sádla a mírně podlijte vodou.    

         Sekanou lze rovněž rozprostřít na plech s pečícím papírem a následně krájet na “čtverečky”.

      S vařenými brambory chutná výborně:-)