Minutkové krevety

Krevetky jsou výborné a doporučím vám je občas jíst, protože jsou bohaté na kvalitní bílkoviny, obsahují značné množství selenu a zinku (velmi často nedostatkových minerálů v naší klasické stravě, které jsou důležité pro správné fungování imunitního systému, selen rovněž potřebujeme pro správnou činnost štítné žlázy), dále obsahují vápník, vitamin A aj.

Zkuste toto báječné jednoduché jídlo:

Budete potřebovat cca 300g vyloupaných krevetek pro 2 osoby, olej, cca 5 stroužků česneku (oloupaných a nakrájených na tenké plátky), kdo má rád ostřejší, přidá si i jednu chilli papričku, dále sůl akrevety víno citronovou šťávu.

Rozpalte olej, do něj vložíte krevetky (neosolené, jen je nechte okapat a zbavit přebytečné vody) a počkejte, až se voda vypaří (vše je nutné dělat hodně rychle a zprudka, ať krevety „negumovatí“). Jakmile se voda vypaří, přidejte nakrájený česnek (ev. i nakrájenou chilli papričku) a opékejte do doby, kdy česnek začne hnědnout (cca 2 min). Těsně před koncem přípravy osolte.

Podávejte s citronovou šťávou, zeleninovým salátem, pečivem a vínem:-)

Comments are closed.