Krevetkové rizoto

Krevetová rizota miluji… A musím přiznat, že i to domácí chutná výborně, otestujte:-)

Potřebujete: malé krevety nejlépe vyloupané, žampiony, cibuli, trochu bílého vína, rýži, pórek, parmazán

Na oleji opečte cibuli do růžova, přidejte nakrájené žampiony na menší kousky, osolte, mírně opepřete a nechte cca 15 min dusit. Poté podlejte trochou vína (cca 0,5 dcl), přidejte kulatou rýži a zhruba 3násobek vody na 1 díl rýže. Nechte vše dusit, až rýže změkne. Sledujte, zda se vám voda příliš neodpařuje dříve, než je rýže měkká, průběžně můžete trochu podlévat. Těsně před koncem přípravy přidejte ještě nakrájený pórek. Rizoto musí zůstat vláčné a trochu lepkavé, nepřesušte jej.

Krevetky připravte zvlášť podle receptu Minutové krevety a pak je i s česnekem do rizota zamíchejte. Podávejte s trochou parmazánu a nakrájenou rukolou. Určitě si pochutnáte!!!

Comments are closed.