Kari quinoa s krůtím steakem či pečenou rybou

Je to jeden z mých dalších tipů na jídlo, které účinně spaluje nadbytečné tuky!

Quinoa je bezlepková potravina, která má 2x více bílkovin než rýže, vysoký obsah vlákniny a jako jediná pseudoobilovina se vyznačuje plným spektrem aminokyselin.

Obsahuje důležité minerály jako je hořčík a zinek a je bohatá na saponiny, které snižují zánětlivé procesy v těle. Díky obsahu antioxidantů přispívá ke zpomalení stárnutí. Aktivní enzymy v quinoe obsažené zabraňují přeměně uhlovodanů na vstřebatelné cukry a pomáhají snižovat hladinu krevního cukru. Její glykemický index je opravdu nízký (35), oproti rýži nebo bramborám je to téměř polovina, proto je tak vhodná do redukčního jídelníčku.

Toto jídlo prospěje nejen redukujícím a celiatikům, ale i diabetikům, těhotným ženám, těm, kteří jsou stresově zatíženi a také sportovcům. Příprava není složitá, quinou si uvaříte stejně rychle jako rýži. Možná vás zarazí její cena… Na druhou stranu ji není nutné jíst každý den a jedna porce vyjde určitě levněji než kousek dortu:-)

Suroviny: krůtí maso (prsa nebo vykostěná stehna), steakové koření, olivový olej, quinoa, kari koření, sůl, rajčata

Kari quinoa: quinou (1 hrníček) spařte horkou vodou a poté ji lehce orestujte na lžičce olivového oleje s 2 lžičkami kari koření. Zalijte 2 hrníčky vody a vařte 15 min, poté ještě nechte quinou chvíli odstát.

Krůtí maso lehce osolte a zprudka opečte na oleji z obou stran. Před dokončením posypte steakovým kořením a opět krátce (aby se koření nepálilo) z obou stran opečte. treska, quinoa

Určitě si takto i na netradiční surovině jako je quinoa pochutnáte.

Tip na závěr: kari quinou můžete podávat také například s pečenou treskou.

 

 

 

 

 

Comments are closed.