Jáhly s jahodami a oříšky

Skvělá snídaně pro zdravé nehty, vlasy a kosti, zlepšení metabolismu i štíhlou linii!

Jáhly doporučuji před vařením spařit horkou vodou. Osobně je vařím tak, že na cca 2 cm vrstvu jáhel přiliji vodu tak, aby byla cca 1 cm nad nimi. Vařím 5 min, pak odstavím a nechám v teple dojít. Ale můžete se samozřejmě držet i receptu na obalu, většinou se doporučuje na 1 díl jáhel, 3 díly vody.

Jáhly jsou bezlepkové, lehce stravitelné, najdete v nich především vitaminy sk. B, železo, draslík, křemík, hořčík, fosfor, měd, zinek. Pomáhají při únavě a díky své schopnosti zlepšovat metabolismus jsou vhodnou surovinou při redukci hmotnosti. Oceníte je rovněž pro zlepšení funkce slinivky břišní, při diabetu a nedostatku železa.

Uvařené jáhly můžete v misce ozdobit ovocem, např. jahodami, posypat skořicí a přidat lžičku medu (diabetici raději vynechají) a lžičku drcených oříšků.

Comments are closed.