nahled

Chilli corn carne

Chilli i bez chilli:-)

Na tomto si pochutná celá rodina, malé děti tohle jídlo milují, je červené:-)


Budete potřebovat:

  • 0,5 kg mletého masa (my si jej vyrábíme sami do zásoby z vepřové plece a hovězího krku)
  • 1 velkou cibuli, 2 stroužky česneku
  • rajčatovou šťávu
  • 1 červenou papriku
  • 1 plechovku červených fazolí
  • čerstvé bylinky (oregano, petrželka aj.)
  • provensálské koření, mletou červenou papriku
  • olivový olej nebo sádlo, sůl, kmín, lžičku kečupu

         Na oleji osmahnetě do růžova cibulku, přidejte k ní mleté maso a nasekaný česnek a opět osmahněte. Maso osolte, pokmínujte a zasypte lžičkou mleté papriky. Přidejte nakrájenou papriku, rajčatovou šťávu a duste cca 30 min.

        Poté jídlo ještě dochuťte nasekanými bylinkami, dobře propláchnutými fazolemi z plechovky, lžičkou provensálského koření a lžičkou kečupu. Ještě cca 10 min duste. 

Podávejte s rýží nebo těstovinami. Dospělým doporučuji přiostřit feferonkovou pastou. Nepodávejte dětem alergickým na rajčata, velmi malým dětem (do cca 2 let) nepodávejte s fazolemi.

       Ani slovy ani obrázky se nedá popsat, jak výborně toto jídlo chutná. Vyzkoušejte jej!

        
       
        

Leave A Response

* Denotes Required Field