Chilli i bez chilli:-)
Na tomto si pochutná celá rodina, malé děti tohle jídlo milují, je červené:-)
Budete potřebovat:
- 0,5 kg mletého masa (my si jej vyrábíme sami do zásoby z vepřové plece a hovězího krku)
- 1 velkou cibuli, 2 stroužky česneku
- rajčatovou šťávu
- 1 červenou papriku
- 1 plechovku červených fazolí
- čerstvé bylinky (oregano, petrželka aj.)
- provensálské koření, mletou červenou papriku
- olivový olej nebo sádlo, sůl, kmín, lžičku kečupu
Na oleji osmahnetě do růžova cibulku, přidejte k ní mleté maso a nasekaný česnek a opět osmahněte. Maso osolte, pokmínujte a zasypte lžičkou mleté papriky. Přidejte nakrájenou papriku, rajčatovou šťávu a duste cca 30 min.
Poté jídlo ještě dochuťte nasekanými bylinkami, dobře propláchnutými fazolemi z plechovky, lžičkou provensálského koření a lžičkou kečupu. Ještě cca 10 min duste.
Podávejte s rýží nebo těstovinami. Dospělým doporučuji přiostřit feferonkovou pastou. Nepodávejte dětem alergickým na rajčata, velmi malým dětem (do cca 2 let) nepodávejte s fazolemi.
Ani slovy ani obrázky se nedá popsat, jak výborně toto jídlo chutná. Vyzkoušejte jej!