U pečení těchto celozrnných pochoutek si sice budete muset trochu pohrát s těstem, ale pokud si jich upečete více, určitě je využijete i příští den například jako chutnou svačinku do práce. Mně ji kolegyně záviděly:-)
Na těsto budete potřebovat:
- 200 g celozrnné špaldové mouky
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 vejce
- 2 lžičky jablečného octu
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžíci bílého jogurtu
Vajíčka vyšlehejte s olivovým olejem, bílým jogurtem a jablečným octem a pomalu přidávejte mouku a sůl. Zpracujte v mírně vláčné těsto, které doporučuji nechat zhruba 20 min odležet v lednici.
Na náplň si připravte:
- 1 menší mrkev
- zhruba 10 cm cukety, případně 1 menší
- 1 zelenou a 1 červenou papriku
- 10 cm pórku
- 1 lžičku čerstvé rozmarýny a lžičku tymiánu (nebo 2 lžičky provensálského koření)
- 1 lžičku soli, případně i trochu pepře
- 1 lžíci citrónové šťávy
Zeleninu nakrájejte na drobné kostičky, smíchejte s kořením, solí a citrónovou šťávou a poduste cca 20 minut.
Připravte si plech s pečícím papírem, který mírně potřete olivovým olejem. Z těsta vyválejte tenké pláty, ze kterých si připravíte čtverečky.
Ty naplníte zeleninou, okraje nechte prázdné a zahněte je dovnitř. Zeleninu lze posypat sýrem, přidat trochu fazolí nebo zalít rozšlehaným vajíčkem (1 vejce na 2 čtverečky). Pečte při 175 °C 25 min.
Dobrou chuť!!!