Chutná stejně dobře jako oblíbené brokolicové placičky a navíc příprava je mnohem jednodušší. Toto jídlo vám nejen uspokojí chuťové buňky, ale dodá tělu docela dobrou dávku vápníku a antioxidantů.
Zkuste jej například jako zdravější alternativu večeře:)
Suroviny: 1/2 brokolice, 1 vajíčko, 5 cm pórku, 1 stroužek česneku, 1 lžička majoránky, olivový olej, 1/2 sýru mozzarella, provensálské koření, sůl, pepř
Brokolici rozdělte na růžičky a cca 10 min povařte. Pak ji naskládejte do zapékací misky, ve které ji smícháte s rozmačkaným česnekem, nakrájeným pórkem, 1-2 lžícemi olivového oleje, majoránkou, osolíte, případně opepříte a vše zalijete rozšlehaným vajíčkem.
Nahoru přijde mozzarella nakrájená na plátky, posypaná provensálským kořením a zakapaná olivovým olejem. A pak již jen zapečete v troubě při 180°C tak, aby mozzarella zezlátla.
TIP: Pokud k brokolici přidáte uvařené nakrájené brambory, budete mít i skvělý oběd:)