Možná vám také přijde někdy konzumace zeleniny poněkud jednotvárná.
… rajčata, papriky, okurky,… rajčata, ledový salát, okurky, …. papriky, ledový salát, rajčata …
Jestliže najdete večer chvilku, zkuste si salát vylepšit grilovanou zeleninou a k němu si už přidáte, co najdete: kousek grilovaného masa, vajíčko, hermelín… Bude to dobrota:-)
Suroviny na salát (pro 2 osoby) :
- salát polníček (cca 1/2 balení), 4 rajčata
- menší cuketa/lilek, 1 paprika, 1 cibule (příp. 5 min povařené zelené fazolky)
- 1 lžička olivového oleje, 1 lžička steakového koření
Polníček smíchejte s nakrájenými rajčaty, ostatní zeleninou nakrájejte na proužky a zprudka opečte na pánvičce s olivovým olejem – cca 10 min, před koncem přidejte lžičku steakového koření
Suroviny na zálivku:
- 0,5 dcl olivového oleje, 2 lžičky dijonské hořčice, 1 lžičky medu, trochu soli a pepře, šťáva z 1 citronu – vše rozmíchejte v menší skleničce s víkem (zbylou zálivku uchovejte v lednici)
Kombinace, které můžete tvořit (pozn. k hermelínu jsem přidala lžičku rybízové marmelády).
Já vím, je kdyby to někdo nachystal za vás! – Taky bych to brala 🙂