Domácí nanuk

Když jsem vybírala zmrzlinu pro své děti, tak i když jsem sáhla po té lepší (bez ztužených tuků), pořád mi tam vadilo to množství cukru, glukózovo-fruktózového sirupu, aromat a škrobu.

Zkusila jsem tedy hodit pár ingrediencí do mixéru a vyrobit domácí. No a povedlo se:-) 

Zde je můj tip:

  • 250 g jahod (nebo jiného ovoce), já jsem přidala i lesní, a to aroma… 🙂
  • 250 g bílého jogurtu
  • 2 lístky meduňky
  • 4 lžíce meduIMG_6968

Vše rozmixujte a dejte mrazit do nanukových formiček.

Ze zbytku jsem dětem připravila i „zmrzlinové bonbóny“ jednoduše tak, že jsem směs nalila do sáčku na led. Vloni jsme tak měli zmraženou dřeň z meruněk a byl to u dětí velký hit po celý rok:-)

Comments are closed.