Ďábelské tousty z červené čočky

Pomazánku určitě ocení každý, kdo má občas chuť na něco pikantního a chtěl by to mít přece jen trochu zdravější.

Na její výrobu budete potřebovat:

  • 1 hrníček červené čočky
  • 1 cibuli, 1 feferonku nebo chilli pastu
  • 1 papriku, 2 rajčata
  • 2 stroužky česneku, trochu kečupu nebo protlaku
  • lžíci oleje

Červenou čočku vařte cca 30 min v menším množství vody tak, abyste ji spíše vydusili. Případně přebytečnou vodu po uvaření čočky slijte. Na oleji orestujte nakrájenou cibuli, přidejte nadrobno nasekaná rajčata, papriku, česnek, event. i feferonku a duste 10 minut. Poté zeleninu smíchejte s čočkou, osolte a dle chuti přidejte trochu protlaku nebo kečupu.

Pomazánka skvěle chutná na na sucho opečeném toustu.

A možná se i návštěvě zavděčíte 🙂

 

Comments are closed.