Pomazánku určitě ocení každý, kdo má občas chuť na něco pikantního a chtěl by to mít přece jen trochu zdravější.
Na její výrobu budete potřebovat:
- 1 hrníček červené čočky
- 1 cibuli, 1 feferonku nebo chilli pastu
- 1 papriku, 2 rajčata
- 2 stroužky česneku, trochu kečupu nebo protlaku
- lžíci oleje
Červenou čočku vařte cca 30 min v menším množství vody tak, abyste ji spíše vydusili. Případně přebytečnou vodu po uvaření čočky slijte. Na oleji orestujte nakrájenou cibuli, přidejte nadrobno nasekaná rajčata, papriku, česnek, event. i feferonku a duste 10 minut. Poté zeleninu smíchejte s čočkou, osolte a dle chuti přidejte trochu protlaku nebo kečupu.
Pomazánka skvěle chutná na na sucho opečeném toustu.
A možná se i návštěvě zavděčíte 🙂