I když se vegetariánsky zcela úplně nestravujete, možná občas dostanete chuť na něco dobrého a zároveň lehkého.
Pak zkuste tuto vegetariánskou paštiku. S brusinkami chutná skoro dobře jako ta klasická masová 🙂
Na přípravu žampiónové paštiky budete potřebovat:
- 1 vaničku (250 g) hnědých žampiónů
- 1 plechovku bílých fazolí
- 1 cibuli, 2 stroužky česneku, 1 lžíci másla
- 100 ml smetany
- 1 lžičku tymiánu, 1/2 lžičky drceného kmínu
- 1 vejce, 0,5 dcl portského vína (nebo bílého vína)
- sůl, pepř, 4 lžíce drcených mandlí
Cibuli osmahněte na másle do mírného zhnědnutí. Přidejte nasekaný česnek, tymián, kmín a minutu lehce ještě orestujte.
Poté vložte na pánev nakrájené žampiony, podlijte vínem a duste, až se veškerá tekutina vypaří.
Zatímco se houby dusí, rozmixujte na jemnou kaši tyčovým mixérem okapané fazole se smetanou. Do této směsi pak přidejte houby, opět rozmixujte (tak, aby tam zůstaly kousky hub).
Vše smíchejte s vajíčkem, mandlemi, dosolte, opepřete a ve formě na chlebíček pečte cca 40 min při 180 st
Ozdobte brusinkami, klíčky a máte výborné pohoštění 🙂