Rychlý salát z pekingského zelí

Jednou jsem v oddělení zeleniny hledala inspiraci k večeři. Při pohledu na pekingské zelí mě napadl tento jednoduchý salát. 

Doma zachutnal a už sklidil pochvalu od návštěv:-)


Na salát si připravte:

  • 1/2 hlávky pekingského zelí
  • 50 g šunky
  • zavařenou kapii
  • olivový olej
  • majonézu (ne tatarku, majonéza má výrazně příznivější složení!)

       Zelí nakrájejte na drobné proužky, posolte je a promíchejte s cca 1-2 lžícemi olivového oleje. Pak si nakrájejte i šunku a zavařenou kapii. Já používám naši domácí, ale určitě se dá využít i ta kupovaná.

        Vše smíchejte se 2 velkými lžícemi majonézy, nechte chvíli vychladit a můžete servírovat! Lze doplnit i vařeným vajíčkem.


      Pekingské zelí obsahuje značné množství vitaminu C, draslík (pomáhá snižovat krevní tlak), vápník (důležitý pro prevenci osteoporózy), hořčík i železo. Stejně jako klasické zelí má i toto pekingské příznivý účinek na zažívání, zejména na sliznice trávícího ústrojů.

       Pomáhá také snižovat cholesterol. Je nízkoenergetické, zlepšuje metabolismus tuků, proto se výborně hodí do redukčního stravování.

Comments are closed.