Rychlá domácí marmeláda

Ráda vařím, ale strašně nerada zavařuji… A proto jsem si vymyslela tuhle rychlou minutovou marmeládu.

Pravda, nevydrží vám měsíce, ale pokud si také marmeládu (na lívanečky, pečivo…) dopřejete občas a pak ji už nemusíte měsíce vidět, vyzkoušejte tuto verzi:

 

Přichystejte si ovoce. Já preferuji tyto 3 možnosti (kvůli pektinu):

IMG_7039

1) černý rybíz

2) směs černého a červeného rybízu

3) vypeckované višně a červený rybíz

Příprava je opravdu rychlá: ovoce opláchněte, usušte a rozmixujte ponorným mixérem (ne na kaši, ale na drobné kousky).

Poté vmíchejte med. Já dávám zhruba 2 lžíce medu na 1 menší (1,5 dcl) hrníček ovoce. Je to mírně kyselejší, ale vy si můžete přisladit:-)

Výslednou směs nalijte do skleniček a uchovejte v lednici (víčka, povrch sklenice a povrch marmelády můžete pro delší trvanlivost potřít rumem – nebo přidejte trochu rumu do marmelády). V lednici vám vydrží 2-3 týdny, ale určitě ji spotřebujte co nejdříve!!!.

Výsledek by šel možná i zavařit, ale takto se neochudíte o pořádnou dávku antioxidantů:-)  


Na banánové lívanečky nebo salát s grilovanou zeleninou a hermelínem je to dokonalá záležitost:

Jak na skvělé banánové banánové lívanečky

- bez cukru a lepku 

 

Comments are closed.