Pomazánka na jednohubky

Tuto pomazánku připravujeme doma už zhruba 7 let. Chutná i klientům v mé poradně, nyní je tedy řada na vás ji vyzkoušet:


Na pomazánkový základ budete potřebovat:

  • 1 balení polotučného tvarohu
  • 1 velké gervais bez příchuti

Tvaroh s gervais smíchejte a důkladně vyšlehejte.

Přidáním různých surovin můžete tvořit vždy nové varianty:


Česneková pomazánka s chilli papričkou

Do pomazánkového základu nadrobno nakrájíme 1 chilli papričku a prolisujeme 5 stroužků česneku. Osolíme, opepříme.

 Česneková pomazánka se strouhaným sýrem

Do pomazánkového základu nadrobno nastrouháme trochu (cca 30g) tvrdého sýru a prolisujeme česnek. Osolíme, opepříme.


Kapiová pomazánka 

Do pomazánkového základu nadrobno nakrájíme 1 červenou kapii, přidáme 1 lžičku mleté papriky, trochu mletého kmínu, sůl a pepř.


Celerová pomazánka se strouhaným sýrem

Do pomazánkového základu nadrobno nastrouháme tvrdý sýr a celer (zhruba ve stejném poměru), přidáme najemno nakrájený pórek, sůl a pepř, ev. nakrájenou zavařenou okurku.


Mrkvová pomazánka s pažitkouIMG_7578

Do pomazánkového základu nahrubo nastrouháme 1 mrkev a nakrájíme pažitku. Osolíme, opepříme.

 


Tuňáková pomazánka

Do pomazánkového základu přidáme 1 konzervu tuňáka ve vlastní šťávě a 1 menší nadrobno nakrájenou cibuli nebo pórek. Osolíme, opepříme.


Vajíčková pomazánka

Do pomazánkového základu nadrobno nakrájíme 2 vajíčka a pažitku. Osolíme, opepříme.

 

 

 

 

 

Comments are closed.