Tuto pomazánku připravujeme doma už zhruba 7 let. Chutná i klientům v mé poradně, nyní je tedy řada na vás ji vyzkoušet:
Na pomazánkový základ budete potřebovat:
- 1 balení polotučného tvarohu
- 1 velké gervais bez příchuti
Tvaroh s gervais smíchejte a důkladně vyšlehejte.
Přidáním různých surovin můžete tvořit vždy nové varianty:
Česneková pomazánka s chilli papričkou
Do pomazánkového základu nadrobno nakrájíme 1 chilli papričku a prolisujeme 5 stroužků česneku. Osolíme, opepříme.
Česneková pomazánka se strouhaným sýrem
Do pomazánkového základu nadrobno nastrouháme trochu (cca 30g) tvrdého sýru a prolisujeme česnek. Osolíme, opepříme.
Kapiová pomazánka
Do pomazánkového základu nadrobno nakrájíme 1 červenou kapii, přidáme 1 lžičku mleté papriky, trochu mletého kmínu, sůl a pepř.
Celerová pomazánka se strouhaným sýrem
Do pomazánkového základu nadrobno nastrouháme tvrdý sýr a celer (zhruba ve stejném poměru), přidáme najemno nakrájený pórek, sůl a pepř, ev. nakrájenou zavařenou okurku.
Do pomazánkového základu nahrubo nastrouháme 1 mrkev a nakrájíme pažitku. Osolíme, opepříme.
Tuňáková pomazánka
Do pomazánkového základu přidáme 1 konzervu tuňáka ve vlastní šťávě a 1 menší nadrobno nakrájenou cibuli nebo pórek. Osolíme, opepříme.
Vajíčková pomazánka
Do pomazánkového základu nadrobno nakrájíme 2 vajíčka a pažitku. Osolíme, opepříme.