Zelený čaj s plody goji

        Tento tip mi dala paní majitelka zdravých potravin při jednom z mých nákupů v jejím obchodě. Nejenže čaj výborně chutná, ale spojíte sílu antioxidantů a tělu skvěle posloužíte:

       Zelený čaj obsahuje polyfenoly, které zvyšují schopnost kůže chránit se proti škodlivým vlivům slunečního záření. 2-4 šálky denně mají vysoký ochranný účinek na kůži.

       Drobné červené plody kustovnice čínské, které nazýváme goji a běžně je již zakoupíte v prodejnách zdravé výživy a některých supermarketech, jsou bohatým zdrojem aminokyselin a stopových prvků jako je zinek, železo, měď, vápník, selen aj. Obsahují řadu vitaminů sk. B a jsou velmi bohaté na antioxidanty. Pravidelné užívání stimuluje tvorbu bílých krvinek a působí pozitivně na imunitní systém. Plody goji mají také protirakovinné účinky, zpomalují stárnutí a působí preventivně proti vzniku cukrovky.

       Příprava je velmi jednoduchá: lžičku zeleného čaje a lžičku plodů goji zalijete horkou (ne vařící, ale těsně před varem) vodou a necháte cca 5 min luhovat. Goji vám čaj nádherně zabarví do červena a příjemně osladí. Navíc je pak můžete sníst:-)

Comments are closed.