Když jsem poprvé vyzkoušela tento recept, nechtěla jsem věřit, že ve finální podobě si na pohankové sekané opravdu pochutnáme 🙂
Pohanka je velmi prospěšná surovina, proto toto jídlo určitě doporučuji:
Na pohankovou sekanou budete potřebovat:
- pohanku - kroupy (cca 1,5 hrníčku)
- 2 vajíčka
- 100 g kysaného zelí
- 50 g tvrdého nastrouhaného sýru (můžete i vynechat)
- sůl, pepř, 2 stroužky česneku, majoránku, lžičku hořčice
- chia semínka, lněná semínka
Pohanku uvařte podle návodu a nechte ji ochladnout. Poté ji smíchejte s vajíčky, sýrem, nakrájeným zelím a kořením.
Pokud budete chtít mít “sekanou” ještě zdravější, namočte si min 2 hodiny předem 2 lžíce chia semínek a 2 lžíce drcených lněných semínek, které do ní zamícháte.
Vytvarujte šišku, kterou na pečícím papíře vymazaným nejlépe sádlem upečete do růžova (zhruba 50 min při 170°C). Povrch sekané před pečením rovněž potřete trochou oleje nebo sádla a mírně podlijte vodou.
Sekanou lze rovněž rozprostřít na plech s pečícím papírem a následně krájet na “čtverečky”.
S vařenými brambory chutná výborně:-)