Kari zelenina je jednoduchá na přípravu, ale přitom má doslova zázračné účinky.
Oceníte ji nejen při zdravotních potížích s bolavými klouby, špatnou funkcí štítné žlázy, ale podpoříte také vaši snahu o redukci nadbytečných kil.
Proto je vhodné ji zařadit po náročných oslavách, vánočních svátcích apod.
Na přípravu potřebujete:
- zeleninu (mrkev, červenou papriku, česnek, bílé zelí, pórek, zelené fazolky)
- kokosové mléko (v plechovce)
- kari koření, kousek čerstvého zázvoru (případně kousek feferonky)
- sůl, pepř, olivový olej, citrón
Nejprve si všechnu zeleninu připravte, očistěte a nakrájejte na proužky. Česnek a zázvor nakrájejte na tenké plátky. Po krátkém restu na olivovém oleji nechte zeleninu dusit pod pokličkou.
Po zhruba 15 minutách (jakmile zelenina změkne), přidejte několik lžiček kari koření, dosolte a přidejte plechovku kokosového mléka. Vše dochuťte citronovou šťávou.
Takto připravená zelenina je vhodná pro odlehčovací dny a výrazně prospívá zdraví:
- kombinuje suroviny s výraznými protizánětlivými účinky (zelí, zázvor, kokosové mléko, kurkuma) a prospívá tak imunitnímu systému, pomáhá zlepšit funkci štítné žlázy a ulevit bolavým kloubům
- je bohatá na antioxidanty, díky tomu je to jídlo, které zpomaluje stárnutí, zlepšuje imunitu, působí preventivně (i léčebně) proti rakovině
- dodává energii, vyživuje buňky
- pročisťuje tělo a zlepšuje metabolismus, díky vysokému obsahu vlákniny pomáhá udržovat stabilní hladinu krevního cukru a také hubnout.
Určitě ji vyzkoušejte! Dobrou chuť.