Kari zelenina s kokosovým mlékem

Kari zelenina je jednoduchá na přípravu, ale přitom má doslova zázračné účinky.

Oceníte ji nejen při zdravotních potížích s bolavými klouby, špatnou funkcí štítné žlázy, ale podpoříte také vaši snahu o redukci nadbytečných kil.

Proto je vhodné ji zařadit po náročných oslavách, vánočních svátcích apod.


Na přípravu potřebujete:

  • zeleninu (mrkev, červenou papriku, česnek, bílé zelí, pórek, zelené fazolky)
  • kokosové mléko (v plechovce)
  • kari koření, kousek čerstvého zázvoru (případně kousek feferonky)
  • sůl, pepř, olivový olej, citrón


IMG_8259

Nejprve si všechnu zeleninu připravte, očistěte a nakrájejte na proužky. Česnek a zázvor nakrájejte na tenké plátky. Po krátkém restu na olivovém oleji nechte zeleninu dusit pod pokličkou.

 

IMG_8260Po zhruba 15 minutách (jakmile zelenina změkne), přidejte několik lžiček kari koření, dosolte a přidejte plechovku kokosového mléka. Vše dochuťte citronovou šťávou.

 

 


Takto připravená zelenina je vhodná pro odlehčovací dny a výrazně prospívá zdraví:

  • kombinuje suroviny s výraznými protizánětlivými účinky (zelí, zázvor, kokosové mléko, kurkuma) a prospívá tak imunitnímu systému, pomáhá zlepšit funkci štítné žlázy a ulevit bolavým kloubům
  • je bohatá na antioxidanty, díky tomu je to jídlo, které zpomaluje stárnutí, zlepšuje imunitu, působí preventivně (i léčebně) proti rakovině
  • dodává energii, vyživuje buňkyIMG_8264
  • pročisťuje tělo a zlepšuje metabolismus, díky vysokému obsahu vlákniny pomáhá udržovat stabilní hladinu krevního cukru a také hubnout.

 

Určitě ji vyzkoušejte! Dobrou chuť.

Comments are closed.