Jogurtový dezert

Zejména v letním horkém období je tento dezert osvěžující a lehce stravitelný.

Pokud nebudete přidávat želatinu, přichystejte si jej raději do misek, toto množství vám vystačí asi na 3-4 porce:

  • 1 menší hrníček (1,5 dcl) vloček
  • 20 g másla (nechat rozpustit)
  • 2 lžíce drcených oříšků (můžete i vynechat, pokud je nemáte)
  • 1 kelímek zakysané smetany a stejný kelímek bílého jogurtu
  • med (nebo agávový sirup)
  • přírodní vanilková esence (lze opět vynechat)
  • želatina (já ji nedávám, ale výsledek samozřejmě není tak tuhý)
  • ovoce (borůvky, maliny, rybíz, jahody aj.)

Vločky na sucho opražte (jen mírně, ať nejsou nahořklé) a pak je smíchejte s rozpuštěným máslem a lžící medu. Upěchujte na spodek misky.IMG_6981

Zakysanou smetanu smíchejte s bílým jogurtem, 2 lžícemi agávového sirupu (nebo medu) a 1/2 lžičky vanilkové esence, případně přidejte trochu želatiny. Nalejte na vločkový korpus, přidejte ovoce a nechte ztuhnout (min 2 hodiny!).

 

 

Comments are closed.