Domácí kečup

Jako každý rok i letos zavařujeme vše červené: kapie, feferonkové pasty, kečupy sladké i pikantní. A tento recept, který jsme našli na internetu,  je obzvlášť dobrý:-)

Suroviny:

1,5 kg rajčat, 250 g cibule, 25o g kapie (pro pikantní chuť přidejte i několik feferonek), 2 jablka, 2 lžíce cukru krupice (v případě kyselých rajčat trochu více doslaďte),  1,5 lžíce soli, 150 ml octa, 1 lžičku mletého zázvoru, 1 lžíce sladké papriky (udělá hezkou červenou barvu), 1 stroužek česneku, 5 ks hřebíčků, kousek celé skořice, 3 bobkové listy

Jak na výrobu kečupu: 

Umytá rajčata pokrájejte, posolte a povařte do změknutí. Poté je propasírujte (např. přes sítko) a znovu povařte s cibulí, paprikou, nakrájenými jablky, kořením (zabalili jsme je do čistého hadříku), česnekem, cukrem a  polovinou octu. Po změknutí vytáhněte koření a vše rozmixujte. Doslaďte, okyselte podle chuti. V případě řidší konzistence ještě chvíli povařte, abyste odpařili vodu, případně přidejte trochu škrobu. Naplňte do sklenic, které obrátíte dnem vzhůru a necháte ochladnout.

 

Comments are closed.