Cuketový krém s provensálským kořením

Pokud také během léta a podzimu už nevíte co s úrodou cuket a cuketové menu 3x denně vás někdy nemine, doporučuji vyzkoušet tento cuketový krém.

Vymyslel jej můj 5-letý syn, který moc rád vaří a experimentuje v kuchyni. Chuť je dokonalá  ...


Při přípravě cuketového krému se neobejdete bez:

  • cukety:-) - 1 střední nebo polovina velké
  • česneku - 2 stroužky
  • mrkve - 1 kousek stačí
  • brambory - 1 větší nebo 2 menší
  • petrželky - hrst
  • másla - plátek cca 0,5 cm široký
  • soli a provensálského koření
  • případně pepře


       Umytou a oloupanou zeleninu i brambory nakrájejte na hrubější kousky a dejte vařit s česnekem a petrželkou do osolené vody na cca 35 min.cuketový krém1

       Poté vše rozmixujte do hladkého krému. Přidejte 1-2 lžičky provensálského koření a plátek másla, který se v polévce rozpustí.

       Podávejte s opečenými krutonky pečiva.

Comments are closed.