Čočkový salát s olivami

Čočkový salát vhodný ke svačince, večeři nebo jako studený oběd do práce, který vás na váze rozhodně neohrozí.


Otevřete plechovku luštěnin, smícháte s tím, co máte doma a hotovo:-)

Můj tip: 1 plechovku čočky ve slaném nálevu po otevření propláchněte, lehce osolte a opepřete. Smíchejte se 2 lžičkami olivového oleje. Přidejte 2-3 nakrájená rajčata, kousek nakrájeného pórku a několik oliv.

 

Čočka patří mezi potraviny, které bychom měli konzumovat celoročně. U nás již dávno zdomácněla hnědá varianta, v poslední době se stává stále oblíbenější pro rychlou přípravu a menší nadýmavost její červená forma, ale lze zakoupit čočku i zelenou.

Čočka, stejně jako ostatní luštěniny je bohatá na bílkoviny i sacharidy a neobsahuje tuk. Její cennou složku je rovněž vláknina, která nám pomáhá udržovat čistá střeva, zabraňovat nadměrnému ukládání tuku a zvyšování LDL cholesterolu.

Comments are closed.