Cuketové rizoto

Cuketové rizoto připravíte poměrně rychle a určitě přijde vhod, když máte pocit, že by nějaký bezmasý den neuškodil ...


Na cuketové rizoto potřebujete pouze:

  • rýži (já používám naši oblíbenou basmati)
  • cibuli
  • cuketu
  • olivový olej, trochu koření (bylinkové máslo, medvědí česnek, provensálské aj.)
  • parmazán na ozdobení


       Uvařte si rýži nebo využijte zbylou od předchozího pokrmu. Cibuli a cuketu nakrájejte na proužky. Nejprve restujte na olivovém oleji cibuli, jakmile začne zlátnout, přidejte proužky cukety a lžičku koření. Restujte dalších 10 minut.

      A je téměř hotovo:-) Před přidáním do rýže podlijte mírně vodou, pro lepší chuť lze zjemnit 2-3 lžícemi smetany. Podávejte s parmezánem.

 

 

 

Comments are closed.