Dvoubarevné brownies


Tento recept jsem v jeho původní verzi měla dlouhé roky schovaný ve složce s ostatními recepty. Moc se mi líbil, jak vypadá, tak jsem jej rozhodla upéct v trochu více zdravější verzi. 

A výsledek stál za to:-)


Suroviny na světlou část:

  • 250 g polotučného tvarohu
  • 3 lžíce medu, 1 vejce
  • 1 lžička přírodního vanilkového extraktu

 

Suroviny pro tmavou část:

  • 60 g hořké čokolády, 2 velké lžíce kakaa
  • 3 lžíce kokosového oleje/másla
  • 1 hrnek pohankové mouky
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • 100 g datlí, 2 bílky
  • ½ lžičky soli
  • ½ hrnku jogurtu (cca 1 dcl)


Nejprve dejte do vody minimálně na půl hodiny namočit datle. Poté v jedné míse vyšlehejte tvaroh, vajíčko, med a vanilkový extrakt.

Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s kokosovým olejem/máslem. Připravte si suchou směs tak, že smícháte mouku, kakao, sůl a prášek do pečiva.

V další míse smíchejte jogurt, sníh z bílků, přidejte rozpuštěnou čokoládu a na kaši rozmixované datle. Přidejte suchou směs a promíchejte.dvoubarevné brownies2

Menší plech vyložte pečícím papírem, na něj nalijte tmavou část, trochu si jí nechte. Poté přijde bílá část, kterou polejete zbývající hnědou částí a mírně ji stěrkou do efektu rozetřete. Pečte cca 45 min při 170°C.

I když je tento koláč bezlepkový, zůstává díky datlím vláčný.

 

Comments are closed.