obal.patison II

Tak trochu zdravější obalování

Jako každý rok ke konci léta i letos se nám sešla doma kupa patisonů a cuket. Co pořád s nimi … Vloni jsme je zapékali a přidávali do salátů a letos je občas i obalíme nebo přidáme do zdravějších moučníků.

Jestli vás také občas přepadne chuť na obalovanou pochoutku, zkuste tuto její zdravější (a bezlepkovou) verzi:

Patison oloupejte, nakrájejte na cca 1 cm plátky, posolte a nechte odležet. Po cca 30 min jej zbavte přebytečné vody, obalte a pečte v troubě na pečícím papíru potřeném olivovým olejem.

Na obalování potřebujete: 

mísa 1: pohanková mouka

mísa 2: vajíčka, česnekobal.patison I

mísa 3: jáhlové vločky, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička sušeného česneku, 1 lžička steakového nebo jiného koření.

Před pečením potřete štětečkem i povrch patisonů, který neleží na pečícím papíře. Podávejte s novými brambůrky a zeleninovým salátem.

1 Comment

  • ludmila

    Reply Reply Září 6, 2015

    Super! díky

Leave A Response

* Denotes Required Field