Studený bramborový salát

Pokud brambory uvaříte ve slupce a poté necháte ochladit, zvýšíte v nich podíl nestravitelné vlákniny, jejich glykemický index bude nižší než při klasické přípravě a díky tomu se nemusíte o svou linii obávat. Doporučuji tento salát také jako studenou alternativu obědu, pokud si jídlo do práce chystáte a nemáte možnost si jej ohřát. Bonus k tomu: energii vám tento salát neodebere:-)

Potřebujete uvařené brambory ve slupce, zeleninu (rukola/špenátové listy/ledový salát, fazolky, cuketa), kvalitní šunku, sůl, pepř, olivový olej, dýňová semínka.

Fazolky uvařte do měkka (cca 20 min) a brambory ve slupce taktéž. Na rozehřátém oleji orestujte šunku, přidejte na proužky nakrájenou cuketu, uvařené fazolky, dýňová semínka a ještě krátce osmažíme (cca 5 min). Brambory nakrájejte na plátky, smíchejte s listovou zeleninou, osolte, opepřete. Ještě teplou směs z pánvičky přidejte k bramborům.

 

 

 

Leave A Response

* Denotes Required Field