Nejlepší ryba z grilu

Tento recept jsme si před několika lety dovezli z Chorvatska a mírně doladili. Grilování ryby tímto způsobem je velmi jednoduché, rychlé a chuťově naprosto úžasné. 

 


Suroviny:

Vyzkoušet můžete různé druhy ryb, ale určitě stojí za to takto upravit makrelu nebo pražmu.

Dále potřebujete:

  • olivový olej
  • čerstvé bylinky (petrželka, oregano, tymián, rozmarýna aj.)
  • česnek, sůl, pepř

  


Příprava:

Před přípravou ryby osolte. Poté je krátce grilujte. Je třeba mít dobře rozpálený gril, aby se vám ryby příliš nepřichytávaly.

Po vložení na gril je většinou již neobracíme, jen vyčkáme cca 30 min, než se propečou.

Ihned po grilování je potřete směsí, kterou předem připravíte z olivového oleje, nasekaných bylinek, rozmačkaného česneku a soli. Směs může mít podobu i hustější konzistence a být mírně slanější. Je dobré okamžitě konzumovat, po vychladnutí jídlo značně ztrácí na chuti.

Přeji příjemné letní grilování!

IMG_5709 IMG_5710 IMG_5719

Leave A Response

* Denotes Required Field