Losos se špenátem

Tip na rychlou večeři, která se hodí do redukčního i racionálního stravování:

Steaky z čerstvého lososa posypte steakovým kořením a pečte bez dodatečného tuku na pečícím papíru v troubě cca 20-30 min.

Na špenát budete potřebovat několik hrstí špenátových listů (já dávám cca 3 velké na 1 porci), 1 menší cibuli, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, olivový olej, trochu smetany (lze ji i vynechat). Cibuli nakrájejte na tenké proužky a dejte na pánvičku orestovat.

Mezitím nasekejte česnek a na jemno nakrájejte špenátové listy. Po krátkém restu přidejte k cibuli nasekaný česnek, lehce osmahněte a vložte špenátové listy, které krátce s trochou vody na pánvičce podusíte. Osolte, opepřete a zjemněte cca 2 lžícemi smetany na 1 porci.

Leave A Response

* Denotes Required Field