kruti steak, domaci pecivo1

Krůtí steak s provensálským (bezlepkovým) pečivem

Toto jídlo je přímo určené ke spalování tuků!

Vyznačuje se nízkým Gl, neobsahuje lepek, obsahuje kvalitní bílkoviny. Můžete si jej bez obav dát k obědu i k večeři nebo vzít s sebou jako studený oběd do práce.

Suroviny: krůtí maso (prsa nebo vykostěná stehna), steakové koření, olivový olej 

Na pečivo: 1/3 hrníčku olivového oleje, 4 vajíčka, 1 hrníček pohankové mouky, 1 hrníček jogurtu, 1-2 lžíce prášku do pečiva, 2 stroužky česneku, provensálské koření, sůl (1 hrníček = cca 1,5 dcl)

Pečivo, resp. pečivovou placku si vyrobíte jednoduše tak, že našleháte 4 vajíčka, přidáte k nim olej a opět našleháte, poté smícháte s jogurtem, pohankovou mouku a práškem do pečiva, bezlep. pečivo 1přidáte rozmačkaný česnek, lžičku provensálského koření, osolíte (alespoň 3-4 špetky soli).

Vzniklé těsto nalejte na středně velký plech s pečícím papírem, ještě posypejte provensálským kořením, pokapejte olejem a pečte v troubě při 170 °C do mírného zhnědnutí (cca 20 min). Po vychladnutí pečivo nakrájejte a uchovejte v lednici, určitě jej využijete např. ke svačince.

Krůtí maso lehce osolte a zprudka opečte na oleji z obou stran. Před dokončením posypte steakovým kořením a opět krátce (aby se koření nepálilo) z obou stran opečte.

Podávejte se salátem s bylinkami (např. s bazalkou) a sušenými rajčátky. Je to mňamka do horkých letních dnů:-)

 

2 Comments

  • Ščerbová Jana

    Reply Reply Říjen 11, 2015

    Upekla jsem pečivo, je chutné. Jen nevím, zda máš menší plech než já, mám ho na výšku asi 1 – 1,5cm. Jinak chuťově nemá chybu a je dost syté.Rovněž je to tzv. rychlovka, pokud zrovna doma dojde jiné pečivo nebo dorazí nečekaná návštěva.

    • Eva

      Reply Reply Říjen 11, 2015

      Peču většinou na plechu 4 cm vysokém, délka 31 cm a šířka 24 cm. Takto to bohatě stačí, aby nezůstávaly zbytky. Na klasický velký plech doporučuji dvojnásobnou dávku. Toto pečivo je rychlovka a nejlepší je to sníst ho čerstvé:) Zdraví Eva

Leave A Response

* Denotes Required Field