IMG_7027

1-minutová marmeláda

Ráda vařím, ale strašně nerada zavařuji… A proto jsem si vymyslela tuhle 1-minutovou marmeládu.

Pravda, nevydrží vám měsíce, ale pokud si také občas marmeládu (na lívanečky, pečivo…) dáte a pak ji už nemusíte měsíce vidět, vyzkoušejte tuto verzi:

Přichystejte si ovoce. Já preferuji tyto 3 možnosti (kvůli pektinu):

1) černý rybíz

2) směs černého a červeného rybízu

3) vypeckované višně a červený rybíz

Příprava je opravdu 1- minutová: ovoce opláchněte a rozmixujte ponorným mixérem (ne na kaši, ale na drobné kousky). Poté vmíchejte med. Já dávám zhruba 2 lžíce medu na 1 menší (1,5 dcl) hrníček ovoce. Je to mírně kyselejší, ale vy si můžete přisladit:-)

Výslednou směs naliji do skleniček a dám do ledničky (víčka, povrch sklenice a povrch marmelády můžete pro delší trvanlivost potřít rumem). V lednici vám vydrží 2-3 týdny, IMG_7039ale určitě ji spotřebujte co nejdříve!!!.

Výsledek by šel možná i zavařit, ale takto se neochudíte o pořádnou dávku antioxidantů:-)  

Na banánové lívanečky nebo salát s grilovanou zeleninou a hermelínem je to dokonalá záležitost:-)

Leave A Response

* Denotes Required Field